Dags att ta upp båten snart

Det är inte riktigt tid att ta upp båten ännu, men du bör göra det före mitten av oktober. Det har att göra med din försäkring. Många försäkringsbolag kräver att du ska ta upp båten innan den 15 oktober. Om det händer något med båten och den fortfarande ligger i vattnet är det därför inte säkert att den täcks av försäkringen. Men tar du upp den före, så gäller båtförsäkringen på land. För att vara på den säkra sidan bör du kolla vad som gäller för just din båtförsäkring.

Ta upp båten på ett säkert sätt

Hur du tar upp båten beror så klart helt och hållet på vad det är för slags båt du äger. En liten eka går ju bra att dra upp för hand, men en större båt kräver ofta att du har en båttrailer. Riktigt stora båtar kan behöva en kran för att få upp!

Är det en trailer som ska användas, kontrollera så att det finns ramper i närheten av din båt som du kan använda dig av.  Det går ofta bra att ta upp den själv på en trailer, men ha med någon för säkerhets skull. Är du med i en båtklubb kan du oftast boka tid för upptagning av båten med båtlyft. 

17 Aug 2020

A-cat

© 2024 A-cat.se. Alla rättigheter förbehållna.